Brembo. Postoji li neki sportski automobil koji nema njihove kočnice ? Ipak, niti oni ne spavaju na lovorikama. Dokaz za to je njihova nova kočiona čeljust o kojoj, čini se, nije moguće pisat osim u superlativima.

Stručnjaci za kočnice opet su nas iznenadili.  Prezentirana je nova generacija aluminijskih kliješta namijenjena high-end automobilima. Raspon kliješta ide od 17 cola (5.9 Kg), preko 18 (7.7 Kg) do 19 (8 Kg), a koristit će se na svim automobilima koji trebaju veliku kočionu površinu.
Da bi proizveli ovako nešto, Brembovi su inženjeri potrošili više od 100.000 radnih sati, a projekt je u razvoju od sad već tehnološki daleke 2011. Ono što čini bitnu razliku je novi oblik čeljusti koja ima 5 otvora : dva od naprijed, koji su površine 16-22 cm2, te tri na “mostovima”, površine 7-11 cm2. Ovaj patent jamči smanjenje mase od oko 8 % , na što se nastavlja i ušteda u materijalu, a na kraju krajeva, i mehanička su opterećenja na čeljust manja..

Naravno, niste ni sumnjali da estetika nije zaboravljena. Po potrebi, boja čeljusti vizualno će se prilagoditi automobilu na koji će biti ugrađena…

Vaš Darko Bat

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva