Jedan od mnogih noviteta na frankfurtskom Sajmu automobila bit će i najnoviji Continental SportContact 6, najnovija UHP guma, i kao što sami čelnici Continentala kažu, njihova najsportskija cestovna guma ikad. Po prvim dojmovima, guma je to koja dozvoljava ispitivanje sportskih granica automobila opraštajući male vozačeve greške jer limit je na ovoj gumi postavljen nevjerojatno visoko, više nego što će se mnogi vozači uopće usuditi nadmašiti…

continental-sport-contact-6-test-voznjaContinental, sportcontact 6, performanse, sigurnost, ekstremna, vožnja

Ova guma, jasno, mijenja model SportContact 5(P) i smješta se u gornju ligu u gami Continentala. Za sad izlazi u 41 dimenziji od 19 do 23 cola, a postupak dobivanja tvorničkih homologacija je u tijeku. Za sad, to je obavljeno za Hondu Type R te Audi R8.. Homologacije za ostale “zvijeri” doći će kasnije..

Naglasak u razvoju ove gume bio je pružanje maksimalnog gripa zadržavajući optimalnu preciznost. Ova dva svojstva ne idu nužno jedan s drugim pa su inženjeri Continentala skoro morali posegnuti za šeširom kakav imaju mađioničari kako bi pomirili sve te zahtjeve koje se pred ovakve gume stavljaju. Rezultat koji je nastao zove se “Black Chili” , pojam koji je vezan uz Continentalove gume za moto utrke. U čemu je stvar ? SportContact 6 ima tri dijela gaznog sloja, koji je u karkasi gume povezan, a samim time i pojačan s tri druga trake, dvije od aramida te jedne od najlona (koju u Continentalu nazivaju “Aramid 350”). Rezultat je činjenica da se oblik (da jednostavnije kažemo, dodirna površina gume s cestom) ne smanjuje niti izobličava do brzine od cca 350 km/h.
Po internim mjerenjima Continentala, u odnosu na prethodnicu, upravljanje je poboljšano 14 %, a najveća brzina nakon koje automobil počinje proklizavati 4 %. Meni je, iskreno, i to previše….

Za narudžbu gume, kliknite na ovaj link…

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva