Engleski TyrePress napravio je test osam zimskih guma u dimenziji 215-65-16, hit dimenziji današnjih SUV-ova, a rezultati su, blago rečeno, iznenađujući.
Prvi je Dunlop WinterSport 5, novi, zaista odličan Dunlopov model i nije nikakvo čudo da je na tronu. Čudo je da je pobijedio milimetarskom razlikom u odnosu na Apollo Alnac 4G. Za one kojima ime nije baš poznato Apollo je stara indijska tvornica guma a njihovo je ime na naše prostore medijski dospjelo kad su kupili nizozemsku tvornicu guma Vredestein (najpoznatiji modeli : SportTrac, Quatrac, WinTrac).
Obadvije su gume dobile ocjenu “iznimno preporučljivo”. Dunlop WinterSport 5 bio je nešto bolji u ponašanju na mokrom kolniku.

Uobičajen pobjednik gotovo svih mogućih i nemogućih testova, Continental TS 850 SUV zasjeo je na treće mjesto, s ocjenom preporučljivo…Idemo dalje, potop se nastavlja…Pirelli Scorpion Winter, Nokian WR SUV 3 te Michelin Alpin 5 dobili su ocjenu “zadovoljavajuće”, dok se Bridgestone LM 80 morao zadovoljiti s ocjenom “uvjetno preporučljivo”..ostale gume nismo navodili jer ili nisu u ponudi na ovim prostorima ili su toliko loše da bi ih bila grehota staviti u članak..

Vidite li kako se vremena mijenjaju ?….

Želite li Dunlop WinterSport 5 ili Apollo Alnac 4G, samo nas kontaktirajte na bilo koji način..

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva