Njemački vozač Rainer Zietlow namjerava na gumama Goodyear Wrangler HP u rekordnom vremenu prijeći 17.752 kilometra dug put “od rta do rta” (Cape-to-Cape)

U nedjelju, 21. rujna ove godine, njemački rekorder Rainer Zietlow sa svojom ekipom Challenge 4 u Volkswagenu Touaregu V6 TDI krenut će na put od Sjevernoga rta (Nordkapp) u Norveškoj do Rta Agulhas u Južnoj Africi, na kojemu namjerava u manje od deset dana prijeći 17.752 kilometara i tako postaviti novi svjetski rekord.

Zietlow će sa svojom ekipom proći kroz 19 država na tri kontinenta: Norvešku, Finsku, Švedsku, Dansku, Njemačku, Češku Republiku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Bugarsku, Tursku, Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Zimbabve i Južnu Afriku. Na afrički kontinent ekipa će letjeti iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

Tročlana ekipa Challenge 4 izmjenjivat će se za upravljačem svakih pet sati. Da bi mogli ostvariti svoj visokoplanirani program, vozit će 24 sata na dan i zaustavljat će se samo za punjenje spremnika gorivom.

Njihov VW Touareg V6 TDI bit će opremljen gumama Goodyear Wrangler HP za vozila SUV i 4 x 4. U ekstremnim klimatskim uvjetima suočavat će se s izuzetno teškim voznim situacijama, od zaleđenog Sjevernoga rta u Norveškoj, preko etiopskih planina sve dolje do zloglasnoga kenijskog “puta u pakao” – 400 kilometara vulkanskih stijena i pijeska.
Zietlowov Touareg bit će opremljen gumama Goodyear Wrangler, koje se zbog svoje tehnologije SmartTred Weather Reactive Technology mogu prilagođavati situaciji na cesti i zato se snalaze po svakom vremenu i na svakom terenu.

Rainer Zietlow postavio je već nekoliko svjetskih rekorda za najbržu vožnju i vožnju na dugim relacijama, a ovom je prilikom izjavio: “17.000 kilometara pustolovina i izazova, to je ono za čime žudimo. Dobar dio svog života proveo sam za upravljačem automobila. Zahvaljujući opremi koju su nam omogućili naši partneri, dobro smo se pripremili za put koji nas čeka i uvjereni smo da ćemo do Rta Agulhasa stići za manje od deset dana.”

Ovaj projekt ima i humanitarni karakter. Zietlow će u dobrotvorne svrhe za SOS dječja sela u Zambiji i Sudanu donirati 0,20 eura za svaki prijeđeni kilometar. Goodyear se obvezao udvostručiti svaki cent koji u tu svrhu donira Rainer Zietlow.

Ako želite vidjeti kako napreduje Challenge 4 ekipa u pokušaju obaranja svjetskog rekorda posjetite www.touareg-capetocape.com na kojemu ćete redovno moći provjeriti najnovije informacije, fotografije i videosnimke s putovanja.

Izvor : www.autosport.hr

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva