Goodyear and Dunlop opet slave, a razlog za to je osvajanje prvog i drugog mjesta u AutoExpressovom testu zimskih guma. Sam je test obalvljen na Nokijinom test poligonu, kolokvijalno nazvanim “White Hell”, a u konkurenciji za pobjednika bilo je 14 guma. Kategorije koje su bile ispitivane su : ponašanje na snijegu, ledu, mokrim te suhim kolnicima, buka te otpor kotrljanja.

Kao što ste već vidjeli, pobjednik testa je Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, dok mu za vrat dahće Dunlop WinterSport 5 kao drugi..

Goodyear je izvrstan nastup imao u trakciji na snijegu, vožnji po kružnoj stazi i handlingu, kao i aquaplaningu u zavojima. Šef testiranja rekao je da se ponašanje Goodyearove gume ne može drugačije opisati nego kao impresivno. Jasno, briljirala je i na kolniku natopljenom vodom. Također, iznenadne promjene smjera nisu bili nikakav izazov za ovu gumu, uzimajući u obzir bočno držanje.

Dunlopovo je ponašanje opisano kao prilično dobro u hadlingu na snijegu, aquaplaningu u zavoju te kočenju na mokrom. Da ne zaboravimo, ekolozi će biti sretni zbog malog otpora kotrljanja.

Na skladištu imamo i UltraGrip Performance Gen 1 i Wintersport 5, pa želite li ih naručiti dovoljno je da nas kontaktirate..

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva