Goodyear u sjevernoameričkim voznim parkovima započinje s ispitivanjem revolucionarne AMT tehnologije koja automatski osigurava odgovarajući tlak zraka u gumama te tako omogućuje osjetnu uštedu goriva i velik doprinos pri smanjivanju ugljičnog otiska.
Goodyear je napravio velik korak i počeo je svoju inovaciju Air Maintenance Technology (AMT) testirati i u praksi. Tehnologiju, koja zadržava odgovarajući tlak u gumama i tako omogućuje veću iskoristivost goriva te veći broj prijeđenih kilometara, počeli su primjenjivati prijevoznici u sjevernoameričkim teretnim voznim parkovima.

goodyear-amt-bat-2

Pomoću uporabe tehnologije peristaltičkih pumpi AMT osigurava gumama da cijelo vrijeme vožnje zadržavaju tlak na potrebnoj razini. Zadržavanjem odgovarajućeg tlaka, koji je bitan za iskoristivost goriva i smanjenje emisije, tehnologija omogućuje manju potrošnju goriva i manju emisiju ugljičnog dioksida. Ujedno, pravilan tlak u gumama jamči dulji životni vijek gume, veću izdržljivost kordne konstrukcije i veću sigurnost. Zahvaljujući novoj tehnologiji korisnici se više neće trebati baviti punjenjem guma jer su u njima u cijelosti ugrađeni svi sastavni dijelovi sustava AMT, uključujući minijaturnu pumpu.

goodyear-amt-bat-3

Spomenutu tehnologiju Goodyear razvija još od 2011. godine, a u trenutačnu fazu testiranja uključio je više teretnih voznih parkova sa sjedištem u SAD i Kanadi koji će sljedećih 18 mjeseci provjeravati tehnologiju AMT pri svakodnevnom obavljanju prijevoza. Goodyear provodi spomenuto testiranje u sklopu istraživačkog projekta koji podržava Ured za tehnologiju vozila pri Ministarstvu energije Sjedinjenih Američkih Država. Ured je naime prepoznao revolucionarne prednosti tehnologije i za njezin razvoj namijenio sredstva u iznosu od 1,5 milijun dolara.

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva