Hankookova nova zimska guma, i*cept RS2 proglašena je, u okviru Auto Bildovog testiranja 50 zimskih guma “Eco Masterom 2015”. Ako pogledamo uobičajene kategorije koje zimska guma mora ispuniti na testiranjima, pitamo se kako je Hankook uspio zaslužiti taj epitet ?

Jasno je da se odgovor krije u kategorijama kao što su “potrošnja goriva”, “otpor kotrljanja” te “dugi životi vijek”. Tu je Hankook jednostavno briljirao. Kombinirajući svojstva koja dobra zimska guma mora imati (a nije ih baš tako lako ispuniti) sa svojstvima koja se stavljaju pred ekološki nastrojene gume, moramo priznati da se Hankook nije niti malo uplašio i prkosno je stao među boksački rečeno, super tešku kategoriju.

Otpor kotrljana, a s njim pupčanom vrpcom vezana i potrošnja goriva igraju jako veliku ulogu kod kupaca današnje, moderne generacije. Upravo radi toga, i*cept je stvoren da ponudi izbalansirane performanse u zimskim uvjetima kakvi se nalaze u srednjoj i zapadnoj Europi. U smjesi je naravno silika koja djeluje u suradnji s ostatkom smjese kako bi guma bila što duže elastična na vrlo niskim temperaturama. Rezultat je velika kontaktna površina koja omogućava izvrsnu trakciju i upečatljivo kočenje, pogotovo u vrlo hladnim jesenskim danima. Također, prvi je puta Hankook primjenio “Aqua slant” tehnologiju koja dovodi do interakcije uzdužnih i poprečnih kanala na gumi kako bi se voda i bljuzga što brže odvodile  ispod gume.

Vjerojatno se pitate imamo li je u ponudi ? Pa naravno, dovoljno je nazvati ili poslati mail 🙂

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva