Ova, do sada konceptno neviđena guma došla je u prodaju..Prenosimo tvorničku izjavu u vezi ove gume :

MICHELIN CrossClimate je doista inovativni pneumatik koji se prilagođava klimatskim uvjetima. To je jedini pneumatik koji kombinira prednosti ljetnih i zimskih pneumatika.

– Na suhoj podlozi ima kraći put kočenja.

– Za kočenje na mokrom ima najbolju ocjenu ”A” u skladu s Europskim propisom o označavanju pneumatika.

– Odobren je za zimsku uporabu, što se može identificirati oznakom 3 planinska vrha s pahuljicom (3PMSF) na bočnoj stranici pneumatika, što znači da se može koristiti u zimskim uvjetima, uključujući zemlje u kojima je ugradnja zimskih pneumatika propisana zakonom.

Novi pneumatik MICHELIN CrossClimate nadopunjuje ove performanse, one koje su zaštitni znak MICHELIN pneumatika: velika kilometraža, energetska učinkovitost i udobnost. Ovaj pneumatik biti će dostupan uz ponudu postojećih Michelin ljetnih i zimskih pneumatika, s time da ovi drugi ostaju bitni na određenim tržištima i u određenim uvjetima.

Performanse novog pneumatika MICHELIN CrossClimate nastale su kao rezultat kombinacije triju tehnologija:

1. Inovativna mješavina profila: Prvo, površina profila je jako mekana i povećava mogućnost mješavine da prianja na najmanju neravninu na površini ceste u svim uvjetima vožnje (suho, mokro, snijeg – kako može dodirnuti površinu ceste kroz snijeg). Drugo, novi podsloj profila optimizira energetsku učinkovitost pneumatika smanjujući generiranje topline. Michelinovi inženjeri smanjili su ovaj porast topline zbog uporabe najnovije generacije silike, koja je ubačena u mješavinu profila, te su time uspjeli smanjiti potrošnju goriva pneumatika MICHELIN CrossClimate.

2. Kombinacija jedinstvenog V-oblika profila s novim 3D međusobno preklopljenim ripnama.

Ovaj jedinstveni V-oblik profila s oštrim kutom, optimizira držanje na snijegu:

– Poprečno, zbog kuta središnje površine profila

– Uzdužno, zbog toga što je kut oštriji u području ramena pneumatika

3. Ovaj V-oblik profila kombinira se s novim samo-blokirajućim 3D ripnama: dodatno valovite s promjenjivom debljinom i kompleksnom geometrijom, ove ripne pune dubine, na snijegu proizvode efekt kandži i time poboljšavaju prianjanje.

Okomiti i poprečni valovi osiguravaju funkciju samo-blokiranja. Odnosno, oni se međusobno spajaju radi veće krutosti blokova profila. To rezultira u boljoj stabilnosti pneumatika, bez obzira s kojim se silama suoči: uzdužnom silom prilikom kočenja i ubrzavanja i poprečnom silom prilikom skretanja. Kao rezultat, poboljšana je preciznost vožnje kao i općenite performanse na mokrom kolniku. S ovom kombinacijom naprednih tehnologija, ukupna

krutost profila je unaprijeđena, što ne samo da poboljšava preciznost vožnje na suhom nego i maksimalizira radni vijek pneumatika.

Ova mješavina naprednih tehnologija, plus prisutnost EverGrip™ tehnologije u ramenima pneumatika, osigurava izvrsne performanse na snijegu, preciznost na suhom i dugi radni vijek.

Inovativna kombinacija bokova profila s podrezanim rubovima s ripnama visokih performansi osigurava optimalan kontakt s površinom ceste kako bi se poboljšalo kočenje na suhom. Uz ovu inovativnu konstrukciju, Michelin također kombinira podrezane kutove s kompleksnim ripnama pune dubine što osigurava izvrsno kočenje i prianjanje na snijegu.

Prilikom konstruiranja ovog inovativnog pneumatika, u samoj srži razvojnog procesa Michelin je koristio svoje razumijevanje ponašanja vozača. Michelinov cilj je pružiti najprikladniji pneumatik za svaku primjenu i svaku vrstu vožnje. Pristup tome proveden je u tri stupnja:

1. Razumijevanje. U svom svakodnevnom životu, vozači se susreću s neočekivanim promjenama vremena, kišom, snijegom i padom temperature. Današnja rješenja ili ponašanja koja prihvaćaju u potpunosti ih ne zadovoljavaju. Stoga, u skladu sa studijama koje je proveo Michelin, čini se da:

65% Europskih vozač koristi ljetne pneumatike tijekom cijele godine, ugrožvajuć svoju sigurnost pri hladnom vremenu, snijegu i ledu. Ove brojke iznose 20% u Njemačoj, gdje je propisana ugradnja zimskih pneumatika u slučju zimskih uvjeta, a 76% u Francuskoj, gdje ne postoje propisi o zimskim pneumaticima (izvor GFK – Studija o ponašnju Europskih potrošč – 2014.).

4 od 10 Europskih vozač smatra da je sezonska zamjena pneumatika samo smetnja i odgađju je do zadnjeg trenutka (Izvor Ipsos – Ponašnje prilikom kupnje zimskih pneumatika – 2014/2015). Za one koji ne mogu ili ne žle prihvatiti dodatni trošk i neugodnost, oni odbijaju prije zime ugraditi zimske pneumatike na svoje automobile.

3% vozač u Njemačoj i 7% vozač u Francuskoj koristi zimske pneumatike tijekom cijele godine, ugrožvajuć kočnje na suhom, pogotovo pri toplom vremenu, te povećvajuć potrošju goriva.

2. Inovacije. Inovacije Michelinu omogućju da postigne savršnu ravnotež izmeđ napredne tehnologije i uporabe. Svake godine, Michelin ulaž viš od 640 milijuna eura u aktivnosti istražvanja i razvoja, provodi 75.000 testova s korisnicima u cijelom svijetu i provodi intervjue s približo 11.000 kupaca pneumatika.

3. Isporuka. Novi pneumatik MICHELIN CrossClimate zadovoljava stalnu potrebu za sigurnosti i mobilnosti.

Nakon komercijalnog predstavljanja u svibnju 2015., MICHELIN CrossClimate biti ć dostupan na tržšima 23 različte držve, za kotač dimenzija od 15 do 17 inč, šo pokriva 70% Europskog tržša. Dodatne dimenzije u planu su za 2016. godinu.

Novi MICHELIN CrossClimate omogućje sve svoje sigurnosne performanse uz jednostavnost i ekonomičost. Vozač se mogu bez obzira na promjene vremena, voziti tijekom cijele godine samo s jednim pneumatikom: MICHELIN CrossClimate.

Pozadina razvoja pneumatika MICHELIN CrossClimate u 6 brojki

7

Broj držva u kojima je pneumatik testiran: Njemača, Kanada, Finska, Francuska, Poljska, Šanjolska i Šedska.

36

Broj mjeseci, koji su bili potrebni za konstrukciju ovog pneumatika, od praznog lista papira do predstavljanja za medije, 2. ožjka 2015. Bilo je potrebno samo 3 godine za razvoj, dok je u normalnim uvjetima potrebno 4 godine i 8 mjeseci. Vrijeme razvoja novog pneumatika MICHELIN CrossClimate bilo je 1,5 puta krać nego u slučju drugih automobilskih pneumatika.

70

Broj stupnjeva Celzijusovih koji predstavljaju raspon temperature u kojem su provedeni testovi. Testovi su provedeni pri vanjskim temperaturama od -30 ° C do + 40 ° C.

150

Broj inžnjera i stručjaka koji su radili na konstrukciji, testiranju, industrijalizaciji i proizvodnji pneumatika MICHELIN CrossClimate.

Viš od 1000

Broj laboratorijskih testova provedenih na materijalima, profilu i kućšu.

5.000.000

Broj odvezenih kilometara tijekom dinamičih i testova trošnja i izdržjivosti. To je 125 puta oko planeta Zemlje, u razini ekvatora.

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva