Iako je predstavljen tek početkom 2014, novi je Michelinov  Latitude Sport 3 već dobio posao tvorničke ugradnje na Porsche Macan, Volvo XC 90 te BMW X 5.
Pa što nam novi Michelin nudi ?
Prije svega, to je 100 % cestovna guma : nema više robusnosti koju su vozači modela Latitude Cross imali prilike iskusiti.  S druge strane, ovdje su kvalitete koje cijene dnašnji vozači terenaca : sigurnost, velika kilometraža i mali otpor kotrljanja.

Ako uzimamo u obzir kriterij sigurnosti, gotovo sve dimenzije imaju oznaku “A” za kočenje na mokrom, a potvrda toga nalazi se u činjenici da novi model u istim uvjetima ima 2.70 m kraći zaustavni put u odnosu na prethodni model Michelina. Naravno, poboljšana je i smjesa.  Moramo reći da je razmak između blokova guma (void ratio) veći za 10 % u odnosu na prethodnika. To poboljšava ponašanje na mokrom.

Najnovija generacija elastomera te standardna silika pomogla je Michelinu da poveća životni vijek (kilometražu gume) Nova je smjesa također smanjila zagrijavanje gume . Otpor kotrljanja također je manji zahvaljujući drugačijem rasporedu blokova gume.  Guma je raspoloživa u 28 dimenzija.

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva