BMW je nastavio suradnju s Michelinom te će na modele BMW X5M i X6M ekskluzivno biti montiran Michelin Pilot SuperSport model, u dimenzijama 285-35/21 naprijed te 325-30-21 straga. Jasno je da ovaj model gume pršti od vrhunske tehnologije, od kojih su možda najbitnije vrlo pažljivo izbalansirana smjesa materijala u gumi te tehnologija promjenjive gazne površine (verzija 2.0). Kako bi sve sjelo na svoje mjesto napravljeno je oko 1400 različitih prototipova guma, od kojih je izdvojeno 500-tinjak predprodukcijskih za daljnja testiranja, dok se nije došlo do najbolje smjese…

U početku namijenjena za utrke izdržljivosti, tehnologija različitih smjesa kombinira različite tipove smjese na unutarnjoj i vanjskoj strani gume, pa se tako od vanjske strane očekuje izvrstan grip i odlično ponašanje u zavoju, dok je unutarni dio zadužen za ponašanje na kiši.
Također, promjenjiv oblik gaznog sloja znači da se oblik mijenja u realnim uvjetima na cesti, odnosno kod ulazaka u zavoj, a za cijelo to vrijeme kontaktna površina ostaje ista….

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva