Nokian Tires  na nadolazeću jesen predstaviti novu liniju cjelogodišnjih guma pod imenom “Weatherproof”.  Kako oni sami obećavaju, ova će guma kombinirati poznatu zimsku sigurnost u kombinaciji s izvrsnim upravljanjem Nokian ljetnih guma, bit će je moguće nabaviti u praktički svim klasama od osobnih vozila , kombija te SUV-ova.
u Nokianu tvrde da je ova guma puno sigurnija i da se puno bolje ponaša na ljetnim vrućinama nego tipična cjelogodišnja guma. S truge strane, tu je simbol planinskog vrha sa snježnom pahuljicom, što joj daje legitimitet za upotrebu po zimi.

Ova će se guma, za osobna vozila proizvoditi u rasponu od 13 do 18 cola, za SUV-ove će se moći nabaviti u veličini 16-18 cola, dok će kombi boje braniti dimenzije 14-16 cola. Velika većina dimenzija za osobna vozila imat će XL oznaku.
U Nokianu priznaju da Weatherproof ima dosta agresivan dizajn, s vrlo oštrom geometrijom šare na središnjem dijelu gume, a to sve zajedno ne može proći bez masivnih ramenih blokova za osiguravanje odličnog gripa na zasnježenim i mokrim kolnicima.

Duboki i otvoreni kanali brinu se da ne počnete glisirati prerano, a vrlo se efikasno bore i s bljuzgom na cesti. Naravno, ovakve gume moraju podnijeti velike temperaturne razlike, i bez obzira na siliku i sve ostale moderne materijale i mješavine u smjesi, niti jedan proizvođač to još nije uspio potpuno savladat. Vidjet ćemo na jesen kako se Nokian u tome snalazi.
Verzija gume za SUV-ove ima dodatno ojačanu karkasu koja na najmanju mjeru reducira pomake blokova u gumi te daje veću sigurnost kod vožnje izvan asfalta.

Naravno, i ova linija proizvoda ima WSI (wear snow indicator), malu pahuljicu u smjesi guma, koja, kada se istroši pokazuj da je vrijeme da se guma koristi samo na ljeto..i naravno, zamijeni prije sljedeće zima.

Vaš Darko Bat

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva