Još jedna guma pridružila se Goodyear F1 Asymmetric proizvodnom programu. Najnovija „beba“ u nizu zove se Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, a u samom Goodyearu kažu kako je fokus u razvoju gume bio na optimiziranom kočenju i upravljanju u svim situacijama. Prva dimenzija koja je imala čast nositi taj naziv gume bila je 255-50-19 107 Y XL, dok će ukupan broj dimenzija, njih 28, u veličinama 18-22 cola biti potpuno raspoloživ do 01/2019.

Glavni sastojak ove gume je „Active Breaking Technology“ zahvaljujući kojoj se, najkraće rečeno, gazna površina, a tako i grip, povećava kada vozač koči. Jasno je kao dan da ova tehnologija skraćuje zaustavni put i povećava sigurnost. Drugi zanimljiv sastojak je „Grip Booster Technology“ , odnosno tehnologija kojom je u smjesu gume dodana ljepljiva komponenta kako bi guma što bolje držala u svim uvjetima. Ne vjerujete ? sjetite se kako GY zimske gume imaju dodanu smolu u smjesu kako bi što bolje držale na ledu. To je nekad bila glavna razlika između UltraGrip 7 i 7+. vozio sam ih sve i osjeti se.

Kako bi vijek gume bio što duži konstrukcija gume dodatno je optimizirana u odnosu na takav model gume, ali za automobile. Karkasa gume je drugačija kako bi se dodatno poboljšalo upravljanje vozilom na velikim brzinama, optimizirala čvrstoća kod ulaženja u zavoje te smanjilo trošenje gaznog sloja.

Sve u svemu, izvrsna guma za današnje vrijeme i potrebe ljudi.

Želite li je naručiti ?
K O N T A K T

Darko Bat

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva