Već i ptice na grani znaju koliko je Continental TS 850 bio suveren na zimskim testovima : 61 od 68 puta dobio je titulu “posebno preporučljiv”, dok je 48 puta pobijedio na testu. Priznat ćete, teško naslijeđe za nasljednika, novi TS 860.
Rad na ovom modelu počeo je sredinom 2012. godine, kratko nakon predstavljanja tadašnjeg modela, TS 850. Rezultati se vide, pa idemo redom jer vjerojatno se pitate kako se takva guma uopće još može poboljšat …

With development starting 3.5 years ago, the first improvement Continental have made is with a new high silica compound called “cool chilli”. Though new mixing technology, and a fine tuning of chemical reactions Continental have managed to take the silica content in the tyre from 120 parts per rubber to over 200, which gives the tyre a much better micro flexibility at cold temperatures, leading to better interlocking and grip with the road.

1. Cool Chilli – ovaj oksimoronski naziv u stvari opisuje novi način mješanje smjese kojim se sadržaj silike sa 120 čestica u gumi povećao na 200, što daje puno bolju mikrofleksibinost na niskim temperaturama, vodeći boljem ponašanju na cesti.
continental, ts, 860, lamele, blokovi, grip, vučna, sila, snijeg
2. Snow Curve – druga nova tehnologija zove “Snow Curve”, a temelji se na gaznom dezenu. Ovaj je usmjereni dezen sad obogaćen dodatnim brojem blokova s još više lamela. Spojite 2 i 2 i dobit ćete gumu koja ima još bolji grip što znači još bolji prijenos vučne sile.
continentla, ts, 760, okomite, lamele, odvodnja, vode, kiša, bljuzga, snijeg
3. Liquid layer drainage – ovo je treća inovacija u gumi. Iako nevidljiva, po važnosti je možda i prva.  Caka je u tome da su vertikalne lamele ugrađene u dno bloka gume kako bi se voda direktno odvodila od bloka prema odvodnim kanalima u gumi. Ne treba posebno naglašavati koliko je ovo korisno na mokrim cestama.

Koliko je model TS 860 poboljšan u odnosu na TS 850 možete vidjeti na ovom dijagramu..

coninental, ts 850, ts 860, usporedba, poboljšanje

Dolazak ovog modela očekuje se u ranu jesen 2016.

Vaš Darko Bat

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva