Svi  sretnici koji će naručiti novi Ford Focus RS moći će birati između dvije verzije Michelin guma, u dimenziji 235-35-19. Prvi je model Pilot Super Spor, a drugi Pilot Sport Cup 2 model .
Očekivano, Sport Cup 2 isporučuje iznenađujuću količinu gripa koja sigurno pomaže da prolazna vremena na stazama budu što bolja, dok na običnoj cesti vozači uživaju u izvrsnom handlingu, gdje se guma, vozilo i vozač odlično “razumiju” pa imajući to u vidu izvlačenje onog najboljeg iz vozila razumljivo je samo po sebi.
Obadva modela dijele tehnologiju iz motosporta, uključujući vlakna visoke gustoće kako bi se postigla stabilnost na velikim brzinama. Zahvaljujući svojoj varijabilnosti ovaj pojas vlakana puno više zateže gazni nego bočni dio gume pa se centrifugalna sila lakše savladava i pritisak ravnomjernije raspoređuje po kontaktnoj površini.
Kao i trkaće gume, i ova dva modela imaju dvije smjese u sebi , jednu na vanjskom, drugu  na unutarnjem dijelu gume kako bi se lakše udovoljilo svim mogućim i nemogućim uvjetima i zahtjevima koju pred ovu gumu stavljaju ili vozač ili vremenski uvjeti.

Jano je da obadva modela također imaju u tehnologiju pod imenom “Variabila Contact Patch”  zahvaljujući kojoj je kontaktna površina u vožnji uvijek jednaka bez obzira na način ili brzinu ulaženja u zavoje.

Želite li koji od ova dva modela ? Samo se javite.

Vaš Darko Bat

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva