Zimski uvjeti imaju različito značenje za različite ljude. Imajući to na umu Nokian nam je predstavio novi zimski model WR D4, za koji kažu da je pravi kameleon u ponašanju na cesti. Razumljivim jezikom rečeno to znači da je guma izvrsna i na snijegu i bljuzgi , kao i na mokrim kolnicima koji su jako, jako česti u zimskim mjesecima. Također, ovo je prva zimska guma koja ima ocjenu “A” za kočenje na mokrom iako moramo napomenuti da se ove EU naljepnice za gume ne odnose na zimske gume i Nokian je to napravio na svoju ruku….

Nokian nam u propagandnim materijalima baca zvučne nazive u uši..na primjer, gazni sloj gume glorificira “Nokian Block Optimized Siping”, što bi značilo da različiti blokovi na gumi imaju različite uloge u ponašanju na cesti.
“Snow Performance Blocks”, dijelovi gume s vrlo gusto raspoređeni lamelama osiguravaju izvrstan grip na snijegu, dok “Steer Precision Rib” (širok kanal u središnjem dijelu gume)  služi za sprečavanje aquaplaninga..
“Stiff Handling Blocks” (vrlo duboke lamele koje poboljšavaju trakciju, postaju sve pliće kako se približavamo krajevima gume), zatim “Slush Blower Technology” (prema kraju, dijagonalno stupnjevan blok gume) efikasno raspršuje bljuzgu i vodu ispod gume, i na kraju “Deep Snow Buster” osigurava odličan grip u skretanjima u zavoje.

Idemo dalje : “Nokian Twin Trade Silica” kombinacija je silike u smjesi gume koja sjedinjuje smjesu rađenu za gotovo polarne uvjete i smjesu koja se radi za blaže europske zime. Jedinstvena raspodjela ovih čestica u gumi trebala bi osigurati vrhunsko ponašanje i na snijegu i na mokrim cestama. “Nokian Silent Sidewall Technology”, komponenta u smjesi koja se nalazi na bočnici gume aktivno filtrira i smanjuje vibracije u vožnji.

I na kraju, raspon dimenzija će biti 14-20 cola, indeksa brzine Q do W, dok se run flat izvedba očekuje nešto kasnije…

Dovoljno smo rekli, zar ne ? 🙂

Za one kojima nije dosta prilažemo video….

 

Želite li ovu gumu na svom vozilu, telefonski ili mailom pošaljite nam upit..

Vaš Darko Bat

 

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva