Naravno da jeste, noći su postale dosta hladne, za kratko ćemo vrijeme i vidjeti maglicu kod jutarnjeg disanja..bliži se vrijeme da stavite zimske gume na automobil.
Govorimo vam to iz razliga da se to obavi na vrijeme, kad nema gužve , jer ćete se inače čuditi kak se na promjenu čeka 3 sata.

Jer, nemojte zaboraviti da zimske gume :

  • NISU SAMO ZA SNIJEG NA CESTI – one su napravljene da budu efikasne na niskim temperaturama, i kad dođu takvu uvjeti na cesti ne stvrdnjavaju se kao ljetne na niskim temperaturama. Jasno, sa zimskom je gumom tada sve lakše i udobnije : kontrola vozila je bolja, kočenje je efikasnije, prelasci preko rupa nisu tako traumatični. Prirodni kaučuk i silika u smjesi čine čuda..
  • zaista obavljaju svoj posao : ako ne vjerujete nama, pogledajte bilo koji usporedni test kočenja na snijegu između zimskh i ljetnih guma (na Youtubeu ih zaista ima gomila, kome se ne da tražiti neka pogleda ovaj video).
  • štede vaš novac – dugoročno gledano, imati odvojeni komplet zimski i ljetnih guma jeftinije je of bilo koje druge kombinacije. To pogotovo dolazi do izražaja ako su vam ljetne gume široke , odnosno niskoprofilne.
  • udobne kao i ljetne – mit da zimske gume nisu udobne kao ljetne vuče se još iz vremena kada su zimske gume imale one “krampone”, međutim ta su vremena daleko iza nas. Nisu ništa neudobnije niti glasnije nego ljetne gume.
  • jako dobro izbjegavaju pepreke – puno, jako puno ljudi često smetne s uma jednu stvar : vozite po cesti i nešto vam izleti : refleksno ćete okrenuti volan za izbjegavanje i eventualno izbjeći objekt, ali ćete imati gadan problem kad budete auto vraćali opet u traku. Radi kumulativnog efekta , zadnji dio vozila bit će vam gotovo nemoguće obuzdati. Sa zimskim je gumama, to naravno , puno lakše.
  • pomašu jer su se automobili i jako udebljali i trebaju puno više trakcije nego oni od prije 20-ak godina.

Ako imate još kakv upit slobodno nam se javite ili  pošaljite mail, rado ćemo odgovoriti..

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva