Kriza s  afričkim izbjeglicama utječe na sve pore društva, pa tako i na dobavljače auto dijelova u Velikoj Britaniji. Problem je čini se, toliko narastao da se spominje kolaps nabave auto dijelova (e sad, koliko je vjerovati novinarima, to je također pitanje za sebe). Naime, u čemu je zaista problem ? Pritisak migranata koji iz Francuske žele ući u Veliku Britaniju jako je velik, i to stvara ogromne zastoje na granicama. Potpuno je jasno da to silno produžava vrijeme putovanja kamiona s dijelovima iz Europe u Veliku Britaniju zbog daleko rigoroznijih kontrola.
Granične služe obadvije zemlje inače dobro surađuju, ali ova situacija vrlo hitne mjere, i u povećanju sredstava i u povećanju ljudstva u državnim službama.

Drugi je problem što oko 3000 imigranata sad živi (bolje rečeno : životari) u Callaisu i iskorištavaju svaku priliku da uskoče u kamione koji putuju prema Velikoj Britaniji. Dodatna teškoća za vozače kamiona je činjenica da imaju jako puno problema s policijom objašnjavajući im da zaista ne znaju od kud sad odjednom imigranti na kamionu (kao što su ih našli u potpuno novim Maseratijima).

Kako god, problem neće nestat preko noći. Ipak, po mojem mišljenju, nitko ne bježi iz domovine zato jer hoće nego zato što mora. A često puta sjetim se uzrečice : gladan susjed = opasan susjed. I tu je sva bit problema. Na manje od 3 sata avionom od nas…

Vaš Darko Bat

 

Usluge

Saznajte sve o našim uslugama

Savjeti

Savjeti o vožnji u svim uvjetima

BAT Autoservis

Više od pola stoljeća iskustva